Beneficii Coaching – programe coaching –

Traim intr-o societate intr-o continua si rapida schimbare; lumea in care traim devine din ce in ce mai complexa si mai bogata in oportunitati; cu cat sunt mai multe oportunitati, cu atat alegerile devin mai dificile si pentru a stii ca alegerea pe care ai luat-o este cea mai buna solutie pentru tine, ai nevoie sa ai la dispozitie cel mai bun echipament in evolutia ta.

Stres-ul a inceput sa devina o normalitate, desi efectele sale pe termen lung pot fi devastatoare. Invatand cum sa-ti gestionezi energia, gandurile, sentimentele, alegerile, devii creatorul propriei tale vieti.

 Alegem in fiecare moment, si fiecare moment reprezinta un context, respectiv o situatie, fata de care avem o anumita perceptie in functie de care facem alegerea.

 Succesul inseamna sa obtii ceea ce iti doresti; este o urmare sau un rezultat al actiunilor tale, respectiv al alegerilor tale. Tot ceea ce faci sau nu faci are un rezultat. Daca acest rezultat, corespunde asteptarilor tale, spui ca ai avut succes; daca nu corespunde, spui ca ai esuat.

 Coachingul este metoda care te sprijina sa alegi si sa decizi in mod constient; te ajuta sa iti identifici propriile resurse si sa iti gasesti propriile solutii, acele solutii care stii ca sunt cele mai bune pentru tine; este o metoda de a directiona, instrui si pregati o persoana sau un grup de persoane, cu scopul de a atinge obiectivele setate sau de a deprinde anumite abilitati, competente, prin intermediul dialogului si a planurilor de actiune;

             Cui se adreseaza?

– „Ce ar trebui sa fac?”, „ Nu stiu ce vreau.”, „In ce directie se indreapta viata mea?” – sunt cateva intrebari cu care ne confruntam din ce in ce mai des, iar stresul cotidian ne impiedica sau ne ingreuneaza gasirea solutiilor si raspunsurilor concrete

– deseori, in cadrul companiilor, intalnim manageri nemultumiti de nivelul propriilor abilitati sau coplesiti de povara sarcinilor si problemelor pe care le implica functia detinuta, sau care, in lupta cu obiectivele lunare, trimestriale, anuale, isi pierd entuziasmul de a se ingriji de oamenii din echipa si relatiile dintre acestia

 Daca te regasesti in una din aceste incertitudini, ai putea avea nevoie de un coach care, prin tehnici de consultanta, sociologie, leadership, te va ajuta sa descoperi motivele, adevaratele forte (atuuri) – necesare pentru depasirea obstacolelor si satbilirea scopurilor si implementarea unui plan de actiune specific pentru schimbari pozitive in viata ta.

Ce obtii in urma unui program de coaching?  

  • cresterea increderii in propriile forte si stabilirea prioritatilor in viata
  • depasirea obstacolelor interioare, claritate in luarea deciziilor
  • obtinerea unui echilibru între diferite laturi ale vietii personale si profesionale
  • un management eficient al timpului
  • o atitudine calma, eliberarea de frustrare si stress
  • stimularea creativitatii
  • imbunatatirea relatiilor interpersonale
  • rezolvarea unor dificultati de comunicare în relatia cu tipuri diferite de persoane
  • dezvoltarea abilitatilor de leadership
  • gestionarea si chiar anticiparea crizelor in cariera/viata privata